Meny
Logga in

Adolfsson, Josefine

Född:
1973

Josefin Adolfsson växte upp i Lund. Hon har studerat vid universitet och har också examen från Dramatiska Institutets Radioproducentutbildning år 2000. Hon var en av de ansvariga för Kulturhusets Lava-projekt, har medverkat i ett flertal samhälls- och kulturprogram i P1 och P3 och tillsammans med regissören Lisa Aschan stod hon för idé och manus till filmen "Apflickorna" 2011. Adolfsson bor i Malmö och arbetar som lärare på Malmö Högskola.

Josefin Adolfsson debuterade skönlitterärt med "Kårnulf was here : en hembygdsskildring i fyra delar och två samtal" (2004). Det handlar om de tre tonårsflickorna Moa, Cecilia och Ida, som på olika sätt försöker klara vägen mot vuxenlivet. Det är en osminkad skildring av missbruk och vuxenvärldens tafatthet.

I "Farlighetslagen" (2009) återvänder huvudpersonen Jenny till Kuba efter ett drygt decennium. Boken är skriven som en dramadokumentär.

Josefine Adolfsson står som redaktör bakom boken "Ingens mamma : tolv kvinnor om barnfrihet" (2013).

Det här är en förkortad version av artikeln om Josefine Adolfsson. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att logga in eller starta abonnemang.

Visa hela artikeln

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang