Meny
Logga in

Aichner, Bernhard

Född:
1972

Den österrikiske författaren Bernhard Aichner är född i Innsbruck och uppvuxen i östra Tyrolen. Föräldrarna hade ett möbelhus. Som tonåring flyttade han tillbaka till Innsbruck. Han avslutade gymnasiet på distans, studerade tysk språkvetenskap och gjorde intresset för fotografi till sitt yrke. Bernhard Aichner bor idag med sin familj i Innsbruck.

Vid sidan om uppdrag som mediefotograf började Aichner i slutet av 1990-talet att skriva. Efter ett antal deckare som utspelar sig i regionen kände han att ett nytt koncept och en bättre marknadsföring skulle öppna vägen till en mycket större publik. Han lyckades över förväntan; hans åttonde bok, thrillern "Totenfrau" (2014), blev en international storsäljare. Huvudpersonen är en mycket sympatisk kvinnlig begravningsentreprenör som hämnas mordet på sin älskare genom att mörda. Med "Totenhaus" (2015) följde del två i den planerade trilogin om Brünhilde Blum. Den här gången är det hon som blir jagad. Ett lik grävs upp på grund av en arvstvist. I kistan upptäckts fyra fötter och Blums DNA finns på likdelarna.

Bernhard Aichners deckare och thrillers handlar om döden och hur vi ställer oss till den. Han skriver i mycket korta meningar, tempot är högt och läsaren sugs in i berättelsen.

Det här är en förkortad version av artikeln om Bernhard Aichner. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att logga in eller starta abonnemang.

Visa hela artikeln

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang