Har du ett eget konto eller vill skapa ett? Växla till Mitt Alex
Meny

Boström Knausgård, Linda

Land/region:
Sverige
Född:
15 oktober 1972
Genrer:
Lyrik, Prosa
Poträttbild av Linda Boström Knausgård Fler bilder Foto: Ola Erikson / Forflex (2017) Foto: Ola Erikson / Forflex (2017)
Den svenska författaren Linda Boström Knausgård föddes i Stockholm och är dotter till Dramatenskådespelaren Ingrid Boström. Fadern var sjuklig och frånvarande. Linda drömde om att bli skådespelare men det var skrivandet som blev hennes medium. Hon är utbildad på Dramatiska Institutets tvååriga linje för radiodramatik och har gjort en radiodokumentär om sin far och en om sig själv. I "Jag skulle kunna vara USA:s president" berättar hon om hur det är att ha en bipolär sjukdom. Den sändes i P1 september 2005. Linda Boström Knausgård har också varit krönikör hos Ystad Allehanda. 1998 träffade Linda sin blivande make, författaren Karl-Ove Knausgård. De blev ett par några år senare, var gifta 2007-16 och bodde under flera år på Österlen. De har tre döttrar och en son. Våren 2020 flyttade Linda Boström Knausgård till London.

Det här är en förkortad version av artikeln om Linda Boström Knausgård. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang