Meny
Inloggning / /

Hallberg, Anna

Land/region:
Sverige
Född:
7 januari 1975
Genrer:
Lyrik
Poträttbild av Anna Hallberg Fler bilder Foto: Ola Erikson / Forflex Foto: Ola Erikson / Forflex Foto: Björn Gustafsson / Forflex
Den svenska poeten och litteraturkritikern Anna Hallberg är född i Härnösand, har vuxit upp i Falun, bott i Göteborg och flyttat runt i Sverige. Hon har bedrivit universitetsstudier, arbetat som ridlärare, ungdomsledare och haft tjänst som kulturassistent i Mölndal. Hallberg har varit ledare för skrivarverkstäder för barn, ungdomar och vuxna. Vid sidan av skrivandet var hon litteraturkritiker i Göteborgs-Posten och knuten till redaktionen vid kulturtidskriften Ord & Bild. Hon arbetar numera som litteraturkritiker i Dagens Nyheter, är redaktionsmedlem i kulturtidskriften OEI och lärare på Skrivakademin i Stockholm. I sju år satt hon i juryn för Borås Tidnings debutantpris. Hon är bosatt i Stockholm med man och tre barn.

Det här är en förkortad version av artikeln om Anna Hallberg. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.

Visa hela artikeln

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang