Meny

Harris, Joanne

Land/region:
Storbritannien
Född:
3 juli 1964
Genrer:
Prosa, Kriminallitteratur, Fantasy, Barn & Ungdom
Porträttbild av Joanne Harris Fler bilder Foto: Roberto Ricciuti/Getty Images (2017) Foto: Bengt Gustafsson (2002) / Forflex
Den brittiska författaren Joanne Harris är född och uppvuxen i Barnsley, Yorkshire, med en engelsk far och en fransk mor. Föräldrarna var lärare i moderna språk. Familjen bodde en tid hos Joannes farföräldrar, som ägde och drev en godisbutik i kvarteret. Somrarna tillbringade hon ofta hos morföräldrarna i Bretagne i Frankrike och franska blev det språk hon lärde sig först. Tvåspråkigheten och föräldrarnas yrken väckte tidigt hennes intresse för språk. Harris studerade språk vid St. Catharine’s College i Cambridge och undervisade därefter i franska i många år vid Leeds Grammar School. Vid sidan om arbetet började hon skriva skönlitterärt; efter succén med "Choklad" (1999, Chocolat) blev hon författare på heltid. Hon är bosatt med sin familj i Huddersfield.

Det här är en förkortad version av artikeln om Joanne Harris. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang