Meny

Strandberg, Mats

Land/region:
Sverige
Född:
23 oktober 1976
Genrer:
Prosa, Kriminallitteratur, Barn & Ungdom, Fantasy, Skräck, Tecknade serier
Poträttbild av Mats Strandberg Fler bilder Foto: Ola Erikson / Forflex (2021) Foto: Ola Erikson / Forflex (2017) Foto: Ola Erikson / Forflex (2016)
Mats Strandberg, som numera bor i Stockholm, växte upp i Fagersta. Han hatade sport när han var liten och det fanns inte mycket annat att göra i staden. Som tur var, säger Mats Strandberg, hade han föräldrar som lät honom läsa hur mycket han ville. Det var framför allt Stephen Kings böcker på 80-talet som fick honom att börja älska läsandet. Att skriva har varit minst lika viktigt för Mats Strandberg genom åren. Han berättar att han alltid har haft lättare att uttrycka sig i skrift än i tal. Det är i skrivandet han känner att han kan utforska känslor och tankar, vrida och vända på världen. Kärleken till skräcken har liksom kärleken till böcker följt Mats Strandberg genom livet. Han skriver för barn, tonåringar och vuxna och säger att det inte är särskilt stor skillnad. Det handlar alltid om karaktärer i första hand, och vad som händer när helt vanliga människor hamnar i mycket ovanliga situationer.

Det här är en förkortad version av artikeln om Mats Strandberg. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang