Ny inloggningsväg för Mitt Alex – Privatkunder. Klicka på Lösenord uppe i högra hörnet
Meny

Stridsberg, Sara

Land/region:
Sverige
Född:
29 augusti 1972
Genrer:
Prosa, Dramatik, Barn & Ungdom
Poträttbild av Sara Stridsberg Fler bilder Foto: Ola Erikson / Forflex (2018) Foto: Ola Erikson / Forflex (2019) Foto: Ola Erikson / Forflex (2014)
Svensk romanförfattare, dramatiker, frilansskribent och översättare, bosatt i Stockholm. Sara Stridsberg är utbildad jurist. Som feminist och debattör har hon bland annat medverkat i tidskriften Bang. Hon har också översatt och skrivit förord till Valerie Solanas beryktade "SCUM manifest" (SCUM = Society for Cutting up Men), som utkom på svenska 2003. Solanas är kanske mest känd som kvinnan som sköt Andy Warhol och om boken har det sagts att den driver feminismen till sin spets. 2002 kom Stridsberg också ut med "Det är bara vi som är ute och åker : intervjuer från Fårö och Fårösund" (2002, ej i titellistan), med bilder av Catti Brandelius. Den utgavs av Länsstyrelsen i Gotlands län och ingår i projektet Unga kvinnor på Fårö och Fårösund. Sara Stridsberg har även arbetat ideellt som stödperson åt våldtagna kvinnor. 2004 tilldelades hon Förenade kulturtidskrifters essäpris.

Det här är en förkortad version av artikeln om Sara Stridsberg. Läs mer och få tillgång till alla funktioner genom att använda ditt bibliotekskort, logga in eller starta abonnemang.

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang

Denna funktion kräver ett abonnemang