Meny

Alex Författarlexikon

Abonnemang 2017 - Institutioner & företag                                                                                                      

(Till Abonnemang och priser 2018)

 

Erbjudande:
Under 2017 fyller Alex Författarlexikon 20 år. Det firar vi bl.a. med att under första året ge 20 procents introduktionsrabatt på alla nyteckningar och uppgraderingar av abonnemang.
 

Enstaka biblioteksabonnemang

Ett abonnemang berättigar till ett obegränsat antal anslutningar inom en biblioteksenhet. Flera enheter/biblioteksfilialer, kräver ett abonnemang per enhet. Inloggning sker med användarnamn och lösenord som skickas med e-post till kundens kontaktperson senast några dagar efter beställning. Enheter med egen unik ip-adress kan få direktinloggning med ip-nummerkontroll. Abonnemangen är av prenumerationstyp och fortlöper tills de sägs upp.
 

Enstaka skolabonnemang

Ett abonnemang berättigar till ett obegränsat antal anslutningar inom en skolenhet. Flera fysiska skolenheter, kräver ett abonnemang per enhet även om de organisatoriskt är sammankopplade. Inloggning kan ske med IP-nummerverifikation eller med länkning från skolans egen lösenordsskyddade webbplats eller lärplattform. Abonnemangen är av prenumerationstyp och fortlöper tills de sägs upp.
 

Kommunabonnemang

Kommuner som önskar ansluta samtliga skol- och bibliotekseheter kan teckna kommunabonnemang (Stort kommunabonnemang). Priset på dessa baseras på kommunens invånarantal och berättigar till inloggning från samtliga kommunala institutioner. Det går också att teckna abonnemang för alla skolor eller alla folkbibliotek (Litet kommunabonnemang), men då utan nedanstående tilläggstjänster.

I Stort kommunabonnemang ingår:

Automatisk inloggning

Alltid automatisk inloggning från kommunens samtliga ip-adresser. Inget krångel med användarnamn och lösenord.

Remote Access

Alla som har ett bibliotekskort kan ansluta hemifrån. Via en länk på bibliotekets webbsida går det att logga in i Alex med lånekortsnummer.
Läs mer om Remote Access

OPAC-koppling

I Stort kommunabonnemang ingår också en direktlänk från Alex Författarlexikon till kommunbibliotekets webbkatalog. Med en knapptryckning kan man se vad det egna biblioteket har av den aktuella författarens böcker.

Alex Direkt

Bibliotek som använder ett modernt bibliotekssystem, t.ex. Axiell Arena eller CS Library, kan integrera Alex med den egna webbkatalogen och visa information från Alex i omedelbar anslutning till bokinformationen.
Läs mer om Alex Direkt

Alex App

Under 2017 har vi lanserat en ny responsiv webbversion av Alex Författarlexikon vilket innebär att sidorna automatiskt anpassas efter formatet på användarens dator, surfplatta eller mobiltelefon. De särskilda apparna för telefoner och surfplattor behövs nu inte längre. I samband med lanseringen av det nya systemet slutade vi uppdatera innehållet i nuvarande Alex app och den kommer att tas bort helt sommaren 2017.
 

Regionabonnemang

Många kommuner som samarbetar kring gemensamma webbsidor eller gemensamma databasinköp har gått samman i regionabonnemang. Innehållet i regionabonnemanget är detsamma som i Stort kommunabonnemang. Om flera kommunbibliotek har gemensamma webbsidor eller bibliotekskortserier kan det krävas ett gemensamt abonnemang för att kommunabonnemangens tjänster skall kunna utnyttjas. Begär gärna offert.

Prisuppgifter och beställning av Författarlexikon

OBS! Vid nyteckning eller uppgradering av abonnemang lämnar vi under 2017 en introduktionsrabatt med 20% på alla abonnemangspriser.

Efter val av abonnemangsform visas priset för respektive abonnemang.

(Till Abonnemang och priser 2018)

1. Abonnemangsform

2. Omfattning

Kommunabonnemang Pris/12 mån (exkl. moms)

Enstaka abonnemang Pris/12 mån (exkl. moms)

*) Minimipris 4.900 kr/år
**) Minimipris 5.940 kr/år
Om ingen uppsägning sker förlängs abonnemanget med 12 månader.
Uppsägning skall göras senast:
Enstaka abonnemang - 1 månad före abonnemangsperiodens utgång
Kommunabonnemang - 2 månader före abonnemangsperiodens utgång
Regionabonnemang - 3 månader före abonnemangsperiodens utgång

Högskoleabonnemang Pris/12 mån (exkl. moms)

Enstaka abonnemang Pris/12 mån (exkl. moms)

Levereras till

Levereras till